Українська | Русский | English

ПАРТНЕР SOFIYA LAW FIRM ОЛЕКСАНДР ПОЛІВОДСЬКИЙ ВИСТУПИВ НА МІЖНАРОДНОМУ ЮРИДИЧНОМУ ФОРУМІ У КРАКОВІ


У жовтні цього року Краківська асоціація адвокатів (Krakowska Izba Adwokacka) відзначала своє 155-річчя. Дводенне святкування відкривалося Міжнародною конференцією на тему «Чи здатні адвокати забезпечувати таємницю?» («Can lawyers still preserve secrets?»). Серед значної кількості доповідачів та учасників форуму були зокрема Президент Міжнародної асоціації юристів (UIA) пані Лоуренс Борі (Laurence Bory), віце-президент Етичної комісії Європейської федерації адвокатів (FBE) пан Міхаел Ауер (Michael Auer), президент Східної комісії FBE пані Діана Андрасоні (Diana Andrasoni), Декан (керівник) Краківської асоціації адвокатів адвокат Павел Гєрас (Dziekan adw. Paweł Gieras), колишній Міністр юстиції Польщі професор Збігнєв Чвокальскі (Zbigniew Ćwiąkalski), колишній президент Європейської асоціації юристів (European Association of Lawyers, AEA-EAL) пані Моніка Стенгел (Monique Stengel), Голова комітету Ради об’єднань адвокатів та юридичних товариств Європи (CCBE) пан Джеджей Клатка (Jędrzej Klatka), представники інших професійних об’єднань Європи, юристи-науковці, а також адвокати та представники органів адвокатських самоврядувань та асоціацій Австрії, Іспанії, Лівану, Німеччини, Польщі, Об’єднаного королівства, Туреччини, Чеської республіки, Франції та інших країн. 

Серед проблем, які обговорювалися на Конференції, були зокрема предмет та межі адвокатської таємниці; випадки, коли положення про обов’язок дотримання адвокатської таємниці не застосовується; виникнення обов’язку адвоката повідомляти про відмивання коштів клієнтами, зокрема при транскордонному співробітництві; неоднозначні питання податкового консультування адвокатами з метою зменшення сплати податків їх клієнтами; відповідальність адвоката за неповідомлення про підготовку терористичних актів, якщо це стало відомо адвокату підчас виконання своїх професійних обов’язків або щодо обставин раніше вчинених злочинів пов’язаних з тероризмом, а також інші питання, що стосуються адвокатської таємниці та становлять професійний і громадський інтерес.

Організатори масштабного форуму запросили партнера Sofiya Law Firm О.Поліводського виступити від України з доповіддю про стан захисту адвокатської таємниці в Україні та тенденції розвитку законодавства України у цій частині. Олександр зупинився також на питаннях гармонізації відповідних положень до вимог ЄС та проінформував присутніх про найважливіші події адвокатської спільноти України щодо порушених на конференції питань. 

Заходи з святкування 155 річниці Краківської адвокатури включали також урочисту частину, святкову службу у храмі, прийом у офісі ювілярів, бал та можливість для неформального спілкування. 

Масштабний форум став нагодою зустрітися юристам з усієї Європи та обмінятися думками щодо тематики конференцій з колегами та встановити контакти для подальшої міжнародної ділової співпраці.











10.11.2017
НОВИНИ ПФ «СОФІЯ»
Олександра Поліводського визнано видатним адвокатом
До Дня адвокатури, який в Україні святкується щороку 19 грудня, партнера Sofiya Law Firm Олександра Поліводського відзначено нагрудним знаком Національної асоціації адвокатів України «Видатний адвокат України».
Детальніше...



Нерухомість та землекористування: Sofiya Law Firm виступить партнером навчального курсу Leadership in Law
28 та 29 жовтня 2021 року освітня платформа Leadership in Law за підтримки Sofiya Law Firm організує online-курс із нерухомості та землекористування для адвокатів, юрисконсультів, нотаріусів, власників та представників будівельного...
Детальніше...



Всі новини