Українська | Русский | English

Вадим Рошканюк провів україно-німецький круглий стіл з питань судоустрою


Більшість юристів вважає правову систему Німеччини взірцевою, адже вона інтегрована у законодавстві багатьох європейських країн романо-германської правової сім’ї. Скандинавські країни, Польща та навіть Російська імперія жили або живуть за німецьким правом.

На цьому наголосив заступник декана юридичного факультету Ужгородського національного університету, партнер Sofiya Law Firm Вадим Рошканюк під час міжнародного круглого столу «Актуальні правові проблеми України та Німеччини», що днями проходив у стінах УжНУ.

«Адже соціальні права у сучасному світі по суті є наслідками реформи Отто фон Бісмарка, а коли ми вирішуємо питання пенсійного реформування, то за основу знову беремо німецький досвід, - пояснив учений-юрист. - Тому в цьому плані досвід Німеччини відіграє дуже важливу роль».

Під час круглого столу викладачі університету, найкращі студенти, юристи-практики та місцеві судді мали змогу поспілкуватися із суддею Земельного суду Гамбурґа, доктором Корнелією Вольк, професором Гамбурзького університету, доктором Маґдаленою Пайор-Бітомскі та екс-головою суду з питань банкрутства у м.Гамбург Томасом Вером та порівняти, як працюють судові системи обох країн. Власне, це питання і визначало головну тему обговорюваних питань .

В.Рошканюк, який виступив модератором заходу, зауважив, що співпраця із німецькими суддями та науковцями була започаткована у 2016 році, а в минулому році студенти УжНУ навіть проходили ознайомчу практику у Соціальному суді міста Гамбург.

Співорганізаторами міжнародного круглого столу «Актуальні правові проблеми України та Німеччини» виступили УжНУ, Закарпатський апеляційний суд, Господарський суд Закарпатської області, Інститут права та післядипломної освіти Міністерства юстиції України, Sofiya Law Firm.

Участь у заході також взяв науковий радник Sofiya Law Firm, д.ю.н., професор Михайло Савчин.



10.10.2019
НОВИНИ ПФ «СОФІЯ»
Олександра Поліводського визнано видатним адвокатом
До Дня адвокатури, який в Україні святкується щороку 19 грудня, партнера Sofiya Law Firm Олександра Поліводського відзначено нагрудним знаком Національної асоціації адвокатів України «Видатний адвокат України».
Детальніше...



Нерухомість та землекористування: Sofiya Law Firm виступить партнером навчального курсу Leadership in Law
28 та 29 жовтня 2021 року освітня платформа Leadership in Law за підтримки Sofiya Law Firm організує online-курс із нерухомості та землекористування для адвокатів, юрисконсультів, нотаріусів, власників та представників будівельного...
Детальніше...



Всі новини