Українська | Русский | English

Відкриття ринку землі: що отримають власники і бізнес розкаже Олександр Поліводський


Навколо Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення», який ще очікує на підпис Президента, вже точиться чимало дискусій. Усі вони зводяться до головного питання: що отримують власники і український бізнес?

Відповідь на нього пропонує отримати усім охочим Комітет підприємців агропромислового комплексу при Торгово-промисловій палаті України, який проведе 23 квітня вебінар на тему «Закон про ринок земель: відкриття ринку наближається?».

Головним експертом заходу, який надасть фаховий аналіз положень Закону про ринок землі, запрошено партнера Sofiya Law Firm Олександра Поліводського.

Під час вебінару планується обговорити наступні питання:

- відкриття ринку: етапність чи відкладення? Коли очікувати ринок?

- обмеження та умови функціонування ринку: латифундизму не буде, чи ризики залишаються?

- референдум: чому це важливо для бізнесу?

- недійсність договорів: ризик для власників чи запобіжник проти зловживань?

- купівля-продаж переважного права: засіб консолідації землі чи нові проблеми для власників?

- роль банків у майбутньому ринку: кредитування розпочинається, чи мрії не сповнилися?

- практика ЄСПЛ щодо мораторію в Україні: чи вагомий фактор для українських можновладців?

«Цей вебінар є продовженням серії просвітницьких заходів із земельних питань, яким наша команда надає експертну підтримку, - прокоментував О.Поліводський. – Ми вже провели низку заходів на площадках Вищої школи адвокатури Національної асоціації адвокатів України, мережі правових клубів PRAVOKATOR спільно із системою безоплатної правової допомоги. Тож я запрошую представників українського бізнесу та власників земель сільськогосподарського призначення на захід, організований цього разу Торгово-промисловою палатою України, який дасть їм змогу долучитися до фахового обговорення вкрай актуальних сьогодні тем, пов’язаних із відкриттям ринку землі».

Захід, який розпочнеться 23 квітня об 11:00, відбудеться на платформі відеоконференцій Zoom. Участь у ньому є безкоштовною за умови попередньої реєстрації. Після реєстрації інтернет-користувач отримає електронним листом підтвердження, що міститиме код доступу до вебінару.

Нагадаємо, останній вебінар, що відбувся за експертної підтримки Sofiya Law Firm, був присвячений проблемам правозастосування договору оренди землі та способам їхнього вирішення.

У найближчих планах компанії – організація та проведення вебінару із практичних питань протидії рейдерству в аграрному бізнесі.



22.04.2020
НОВИНИ ПФ «СОФІЯ»
Олександра Поліводського визнано видатним адвокатом
До Дня адвокатури, який в Україні святкується щороку 19 грудня, партнера Sofiya Law Firm Олександра Поліводського відзначено нагрудним знаком Національної асоціації адвокатів України «Видатний адвокат України».
Детальніше...



Нерухомість та землекористування: Sofiya Law Firm виступить партнером навчального курсу Leadership in Law
28 та 29 жовтня 2021 року освітня платформа Leadership in Law за підтримки Sofiya Law Firm організує online-курс із нерухомості та землекористування для адвокатів, юрисконсультів, нотаріусів, власників та представників будівельного...
Детальніше...



Всі новини