Українська | Русский | English

Особливості укладення електронних договорів із землею та іншою нерухомістю окреслив Олександр Поліводський


Особливості укладення електронних договорів із землею та іншою нерухомістю окреслив Олександр Поліводський 

Касаційний господарський суд у складі Верховного Суду у співпраці з проєктом ЄС «Право-Justice» провів науково-практичну конференцію «Адаптація земельного законодавства України до вимог Європейського Союзу. Гарантії прав на землю».

Участь у конференції, присвяченій  30-річчю створення господарських (арбітражних) судів України,  взяв партнер Sofiya Law Firm Олександр Поліводський. Він виступив із доповіддю «Електронна форма договору з землею та іншою нерухомістю».

Спікер розглянув засадничі положення законодавства ЄС та надав перелік релевантних директив та постанов, окреслив особливості правового регулювання електронних договорів в Україні, розповів про те, як національні суди оцінюють електронні докази та надав позиції Верховного Суду з цього питання, а також спрогнозував проблеми застосування електронної форми в сфері обороту землі та нерухомості у недалекому майбутньому.

О.Поліводський переконаний, що для вирішення наявних сьогодні проблем правозастосування слід застосовувати позиції і доктрини: заборони суперечливої поведінки; динаміки договору; легітимних очікувань; конклюдентних дій; зцілення договору та визнання сторонами доказів та обставин; свободи самовираження (волевиявлення).

«Значення електронної форми договору в операціях з землею і іншою нерухомістю зростатиме. Деякі агрохолдинги вже готуються і будуть застосовувати таку форму навіть із сільським населенням, - зауважив партнер Sofiya Law Firm. – У цьому контексті українська судова практика має враховувати тенденції права Європейського Союзу та міжнародної практики».

У міжнародній науково-практичній конференції «Адаптація земельного законодавства України до вимог Європейського Союзу. Гарантії прав на землю» взяли участь судді Верховного Суду, представники міністерств, наукові працівники, іноземні експерти та практики. Першу частину заходу можна переглянути за посиланням.



 



04.06.2021
НОВИНИ ПФ «СОФІЯ»
Олександра Поліводського визнано видатним адвокатом
До Дня адвокатури, який в Україні святкується щороку 19 грудня, партнера Sofiya Law Firm Олександра Поліводського відзначено нагрудним знаком Національної асоціації адвокатів України «Видатний адвокат України».
Детальніше...



Нерухомість та землекористування: Sofiya Law Firm виступить партнером навчального курсу Leadership in Law
28 та 29 жовтня 2021 року освітня платформа Leadership in Law за підтримки Sofiya Law Firm організує online-курс із нерухомості та землекористування для адвокатів, юрисконсультів, нотаріусів, власників та представників будівельного...
Детальніше...



Всі новини