Українська | Русский | English

Юристи ПФ «Софія», Вікторія Варєнікова та Дмитро Навроцький на прохання «Юридичної газети» (№15 від 09.04.2013 року) надали свої коментарі з приводу проблем податкового та трудового законодавства України.


Вікторія Варєнікова надала власну правову оцінку щодо проблем оподаткування операцій з набуття права вимоги боргу, зокрема, звільнення таких операцій від ПДВ. Вікторія Варєнікова вказує у публікації, що питання оподаткування операцій з набуття права вимоги боргу за договорами відступлення права вимоги є неоднозначним, а позиція податкових органів, яка висвітлена у листах ДПА України є сумнівною до застосування.

Дмитро Навроцький прокоментував чинні на сьогодні норми, що надають право батькові, бабі, діду чи іншим родичам, які фактично доглядають за дитиною, використати відпустку для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, звернув увагу на відсутність положень законодавства, що визначають суб’єктів, які мають право на таку відпустку, описав труднощі, що виникають при оформлені такої відпустки. Вказані недоліки Д. Навроцький пропонує обов’язково врахувати у проекті Трудового кодексу України.

«Юридична газета» - авторитетне юридичне видання для юристів практиків, яка стала засобом обміну досвідом та позиціями кваліфікованих юристів щодо найбільш актуальних проблем застосування законодавства.


13.05.2013
НОВИНИ ПФ «СОФІЯ»
Олександра Поліводського визнано видатним адвокатом
До Дня адвокатури, який в Україні святкується щороку 19 грудня, партнера Sofiya Law Firm Олександра Поліводського відзначено нагрудним знаком Національної асоціації адвокатів України «Видатний адвокат України».
Детальніше...



Нерухомість та землекористування: Sofiya Law Firm виступить партнером навчального курсу Leadership in Law
28 та 29 жовтня 2021 року освітня платформа Leadership in Law за підтримки Sofiya Law Firm організує online-курс із нерухомості та землекористування для адвокатів, юрисконсультів, нотаріусів, власників та представників будівельного...
Детальніше...



Всі новини