Українська | Русский | English

Аналітичне видання «ЮРИСТ&ЗАКОН» опублікувало статтю юриста ПФ «Софія» Дмитра Навроцького з приводу обшуку, вилучення документів на підприємствах за новим КПК України.


Юрист ПФ «Софія» Дмитро Навроцький розтлумачив процедуру обшуку та вилучення документів у господарюючих суб'єктів, звернув увагу на повноваження слідчого або прокурора при проведенні обшуку за новим КПК України, що вступив в силу з 20 листопада 2012 р.

Як зазначає сам Дмитро, новий КПК не дає визначення поняття обшуку, проте з тексту можна зробити висновок, що це «слідча дія , з метою виявлення і фіксації відомостей про обставини  здійснення кримінального злочину». Підставою для обшуку є постанова слідчого судді.

З приводу вилучення Дмитро зазначив, що під час обшуку вилучатись можуть тільки ті речі, які мають стосунок до кримінального провадження.

Для більш детального ознайомлення з матеріалом, натисність тут.

Аналітичне видання «ЮРИСТ&ЗАКОН» - це електронне професійне видання для юристів всіх рівнів і напрямків діяльності в питаннях практичного застосування права в діловому житті.


10.06.2013
НОВИНИ ПФ «СОФІЯ»
Олександра Поліводського визнано видатним адвокатом
До Дня адвокатури, який в Україні святкується щороку 19 грудня, партнера Sofiya Law Firm Олександра Поліводського відзначено нагрудним знаком Національної асоціації адвокатів України «Видатний адвокат України».
Детальніше...



Нерухомість та землекористування: Sofiya Law Firm виступить партнером навчального курсу Leadership in Law
28 та 29 жовтня 2021 року освітня платформа Leadership in Law за підтримки Sofiya Law Firm організує online-курс із нерухомості та землекористування для адвокатів, юрисконсультів, нотаріусів, власників та представників будівельного...
Детальніше...



Всі новини